Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia partener al expoziției „Dacia, Regatul aurului și argintului” din Assen, Olanda

- Actualitate - iulie 8, 2024
Distribuie

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este partener la organizarea unui eveniment extraordinar, expoziția „Dacia! Rijk van goud en zilver” („Dacia! Regatul aurului și argintului”) (Regatul Țărilor de Jos, Olanda).

Expoziția aduce în atenția publicului olandez o selecție reprezentativă a bunurilor din metale prețioase provenind din descoperiri arheologice de pe teritoriul actual al României, databile între secolele XVIII-XIV a.Chr. și începutul secolului al IV-lea p.Chr.

Alături de organizatori, Muzeul Național de Istorie a României (București, România) și Drents Museum (Assen, Olanda), și partenerii lor, și muzeul albaiulian participă la acesta expoziție cu o serie de piese, dintre care amintim cele mai importante: tezaurul de argint de la Lupu și un colier și cercei de aur din tezaurul de la Căpâlna.

Expoziția este deschisă în perioada 7 iulie 2024 – 26 ianuarie 2025, la Drents Museum (Assen, Olanda). (comunicat Muzeul Național al Unirii)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.