Muzeul albaiulian se alătură grevei instituțiilor muzeale din țară, fiind singura instituție din județul Alba care nu participă la proiectul național Noaptea Muzeelor

- Actualitate - mai 17, 2024
Distribuie

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, asemenea majorității instituțiilor muzeale din țară, sprijină acțiunile angajaților din sectorul cultural, și nu organizează anul acesta Noaptea Muzeelor, se arată într-un comunicat al muzeului albaiulian.

Astfel, programul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, este cel obișnuit: 10.00-18.00.

Marile muzee nu organizează nimic de Noaptea Muzeelor: Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă București, muzeele din Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Timișoara (Muzeul Național de Artă și Muzeul de Istorie a Banatului), Muzeul din Bran, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București, Buzău, Botoșani, Brăila, Suceava, dar și Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu Mureș.

În schimb, muzeele din județul Alba boicotează grevă, cu excepția Muzeului Național al Unirii. Muzeul din Aiud organizează Noaptea Muzeelor, Biblioteca Batthyaneum organizează Noaptea Muzeelor, Muzeul Municipal Ioan Raica din Sebeș nu organizează Noaptea Muzeelor, dar nu din solidaritate cu instituțiile aflate în grevă, ci pentru că participă la Festivalul Lucian Blaga. De asemenea Palatul Principilor (care nu este muzeu, ci doar un spațiu expozițional) organizează o serie de activități de Noaptea Muzeelor.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.