Marius Hațegan: Cea mai reușită Bostaniadă din ultimii 20 de ani.

- Administratie - octombrie 30, 2023
Distribuie

E îmbucurător faptul că, de 20 de ani, Miceștiul e gazda unui eveniment îndrăgit, în special de copii, Bostaniada.

E adevărat că, și în acest an, avem cel puțin 400 de motive, câte unul pentru fiecare copil care a luat parte, de a le mulțumi celor mici pentru măreața inspirație și măiestria din fiecare costum sau bostan expuse în Bostaniadă.

A devenit un fenomen, o marcă locală susținută, în primul și primul rând, de singura formă pură a prezentului din această comunitate, copiii.

Le-am simțit și în acest an bucuria, devenită pentru noi cel mai bun motiv de a continua și de a duce acest eveniment mai departe.

Sunt multe alte astfel de momente organizate de TNL și PNL Alba Iulia, în mai toate cartierele, dar acesta este singurul în care cei care participă sunt preocupați doar de cât de bine le sunt sculptați bostanii sau cât de înfricoșătoare le par costumele.

Ne întristează că, lăsând la o parte lipsa de originalitate a unora și pura potrivire de a replica, cu nume și activități, un moment dedicat doar lor, celor mici, unii politicieni au simțit că e profund moral „să intervină”, cu indicații ferme, că locul tradițional al acestui eveniment, curtea școlii, se va muta oriunde altundeva. Ne îndoim că printr-un asemenea gest, ce poate compromite celebrarea copilăriei, îți poți arăta preocuparea pentru viitor.

Și nu ne rămâne decât să sperăm că privind imaginile de astăzi , de la Micești, vor înțelege că originalitatea bucuriei lor e singura ce merită replicată și omagiată.

Cea mai reușită Bostaniadă din ultimii 20 de ani.

Vă mulțumim!

Service camioane
Comments are closed.