Marius Dunca, senator PSD de Brașov, anunță un salt economic istoric pentru România: „O așteptare de peste 30 de ani devine realitate!”

- Nationale - ianuarie 26, 2024
Distribuie

Senatorul PSD de Brașov, Marius Dunca, a declarat astăzi că România se află în fața unui salt economic remarcabil, cu așteptări care devin realitate după peste 30 de ani de anticipare. În ciuda provocărilor din ultimii trei ani, cum ar fi pandemia, războiul la graniță, inflația record și criza energetică, țara a reușit să-și maximizeze potențialul economic.

Conform estimărilor publicației The Economist, PIB-ul pe cap de locuitor pentru anul 2024 în România este prevăzut să atingă suma de 19.900 de dolari, în creștere semnificativă față de 15.600 de dolari în 2023. Această evoluție remarcabilă subliniază schimbarea modelului economic al țării, de la consum la investiții.

Senatorul Marius Dunca a subliniat importanța proiectelor majore de infrastructură în acest proces de transformare economică. Aceste proiecte, mult așteptate de decenii, reflectă determinarea României de a investi în viitor și de a sprijini dezvoltarea durabilă.

„România este în fața unui salt economic pe care îl așteptăm de peste 30 de ani! Obiectivul trebuie să fie în continuare creșterea nivelului de trai pentru toți cetățenii! Trebuie să continuăm să investim în dezvoltarea infrastructurii, în modernizarea școlilor și a spitalelor, precum și în sectoarele care îmbunătățesc calitatea vieții. Nevoile și bunăstarea fiecărui cetățean trebuie să rămână în centrul preocupărilor noastre,” a subliniat senatorul Dunca.

El a exprimat convingerea că România are potențialul de a recupera decalajul economic față de alte țări europene precum Germania, Franța și Italia. „Sunt convins că nu mai este mult până când vom reuși să le ajungem din urmă! Prin eforturi comune, vom reuși să creștem nivelul de trai al românilor și să facem din România o țară mai prosperă și mai echitabilă,” a concluzionat senatorul Marius Dunca.

The post Marius Dunca, senator PSD de Brașov, anunță un salt economic istoric pentru România: „O așteptare de peste 30 de ani devine realitate!” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.