Liberalii din Alba sunt blocați în promisiuni

- Actualitate - mai 26, 2024
Distribuie

Liberalii din Alba sunt blocați, de câțiva ani buni, pe Centura de Nord a municipiului Alba Iulia, o centură mult promisă, dar rămasă doar pe hârtie.

Cei care sunt nevoiți să înfrunte, în fiecare zi, traficul infernal știu cât de importantă este această investiție pentru Alba și pentru localitățile din zona urbană funcțională.

Cred că nu a fost lider liberal sau șef din Consiliul Județean Alba care să nu promită centura în ultimii ani. S-au făcut fotografii prin bălării, în zona în care ar trebui să înceapă noua centură de Nord, s-au scurs rânduri întregi de promisiuni. Centura este încă invizibilă pentru cetățeni, dar extrem de vizibilă în promisiunile PNL din campania electorală.

Ca un exemplu, la începutul anului 2022, președintele, unul dintre vicepreședinți și administratorul public din cadrul Consiliului Județean se fotografiau alături de primarul din Alba Iulia (care între timp s-a întors la matcă, în PNL) într-o zonă pe unde ne spuneau că va trece centura. În afară de bălării, în zona respectivă nu a crescut nimic, nu a fost mutată nici măcar o palmă de pământ.

La acea dată, vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, promitea că lucrările vor începe în primăvara anului 2023: „aici e punctul în care mii de basculante, camioane și mașini care nu vor mai fi obligate să treacă prin oraș ca prin lobodă, vor intra pe viitoarea centură ocolitoare. Iar drumurile orașului vor rămâne pentru trafic normal. Depășim faza intențiilor cu cea a soluțiilor”. În prezent, miile de basculante, camioane și mașini trec tot prin oraș „ca prin lobodă”, iar centura invizibilă este încă o dovadă că actuala conducere PNL trebuie să plece de la Consiliul Județean Alba.

Domnul Ion Dumitrel și echipa sa au obosit, nu mai au capacitatea de a implementa proiectele mari de care Alba Iulia și județul Alba au nevoie. În ritmul în care se mișcă acum conducerea liberală a Consiliului Județean Alba, avem toate șansele să se inventeze călătoria în timp până când vor reuși peneliștii să înceapă măcar construirea Centurii de Nord.

Cred cu tărie că este timpul unui schimb de generații la Consiliul Județean Alba, iar colegul meu Corneliu Muresan poate da o nouă viziune și un ritm alert de dezvoltare pentru Județul Alba. M-am alăturat și eu echipei sale pentru a lupta pentru o administrație județeană performantă, eficace și mai aproape de oameni.

Ce vom face noi: deblocăm proiectul, urgentăm finalizarea studiilor și documentația, astfel încât să intre în finanțare la Ministerul Transporturilor. Colegul nostru, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ne va oferi tot suportul necesar, dar demersurile trebuie făcute de Consiliul Județean Alba. Pentru 6 (ȘASE) kilometri de șosea, administrația liberală are nevoie de ani de zile ca să facă DOAR proiectul și documentația. Când administrația obosește, doar schimbul de generații este soluția!

Corneliu Mureșan și echipa PSD au tenacitatea, experiența, determinarea și priceperea să facă mai mult pentru Alba, mai bine pentru oameni!

CMF 21240002

Beniamin Todosiu, PSD Alba – Comunicat

Service camioane
Comments are closed.