Județul Alba: Pregătiri finale în vederea organizării alegerilor locale și europarlamentare din data de 9 iunie 2024

- Actualitate - iunie 5, 2024
Distribuie

În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, prefectul Nicolae Albu a coordonat sesiunile de instruire a președinților și locțiitorilor președinților secțiilor de votare din județul Alba, cu privire la sarcinile ce le revin vederea organizării și desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din data de 9 iunie 2024.

Cu acest prilej le-au fost prezentate atribuțiile și responsabilitățile ce le revin, în conformitate cu dispozițiile Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, precum și prevederile O.U.G nr. 21/2024 din 8 martie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie, Instituția Prefectului – Județul Alba va preda către primarii unităților administrativ teritoriale, care vor fi însoțiți la preluare de președinții birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească sau municipală, după caz, următoarele materiale: buletine de vot pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și pentru alegerea autorităților administrației publice locale – grupate pe întreg uat –ul; saci pentru buletinele de vot; ștampile cu mențiunea VOTAT, precum și ștampilele de control ale secțiilor de votare; ecusoane pentru membrii secțiilor de votare; timbre autocolante; câte un buletin de vot anulat de către președintele biroului electoral de circumscripție județeană pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European/pe fiecare secție de votare;publicațiile destinate birourilor electorale.

​Unitățile administrativ teritoriale, prin primari, vor asigura și vor preda către birourile electorale ale secțiilor de votare, pe lângă materialele primite de la Instituția Prefectului – Județul Alba și următoarele materiale:

-listele electorale, copiile de pe listele electorale și tipizatele listelor electorale pentru celor două scrutine; alte tipizate, materiale birotică necesare; etc.

Secțiile de votare vor fi dotate, prin grija primarilor, cu un număr de 5 urne, în care se vor introduce de către alegătorii care se vor prezenta la vot, cele 5 categorii de buletine de vot, la care se adaugă o urnă specială. Precizăm că la nivelul județului Alba sunt organizate 440 secții de votare. (comunicat Prefectura Alba)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.