Istoricul Gheorghe Anghel, cetățean de onoare al Municipiului Alba Iulia

- Din Judet - februarie 28, 2023
Distribuie

Pe 27 februarie 2023 am mai adăugat o filă importantă în Cartea de Onoare a Municipiului Alba Iulia! Domnul Gheorghe Anghel, arheolog, muzeograf, cercetător, profesor și istoric român a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al Municipiului Alba Iulia.

Gheorghe Anghel este un membru reputat al comunității albaiuliene, doctor în castelologie, specializat în arheologie medievală și istoria evului mediu, cu un rol de prim-plan în reorganizările Muzeului Unirii din Alba Iulia în 1968 și 1975. De asemenea, domnia sa a fost implicat în înființarea de noi muzee, case memoriale sau expoziții în județul Alba: Muzeul „Avram Iancu” din Câmpeni, Muzeul mineritului de la Roșia Montană, Muzeul din Blaj, Casa memorială „Avram Iancu” și altele.

Cercetările și publicațiile domnului Gheorghe Anghel acoperă o sferă largă de preocupări, de la istoria orașului și cetății Alba Iulia, fortificațiile medievale din Transilvania, istoria ortodoxiei ardelene, lupta națională a românilor ardeleni și până la cercetări arheologice și de istoria artei privind epocile antică și medievală.

Îi mulțumesc, în numele comunității albaiuliene, pentru imensa contribuție adusă la dezvoltarea Municipiului nostru și îi doresc multă sănătate!

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.