IȘJ Alba: A doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023

- Din Judet - iunie 27, 2023
Distribuie

La proba scrisă la matematică sau istorie a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie 2023 au fost prezenți 2.055 de candidați din județul Alba din cei 2.111 înscriși – 650 la istorie și 1.405 la matematică. Proba s-a desfășurat astăzi, 27 iunie, în 7 centre din județul Alba. Nu participat 56 de candidați.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

-miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
-joi, 29 iunie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Biroul de presă al IȘJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.