Își dau cu stângul în dreptul: Profesorii nu mai au prioritate la vaccinare! Dar la Alba Iulia vor avea! De fapt nici la Alba Iulia nu vor mai avea

- Evenimente - februarie 11, 2021
Distribuie

Campania de vaccinare devine din ce în ce mai haotică la nivel național, dar și județean. După ce ministrul Educației anunțase că profesorii vor avea prioritate, iar informația a ajuns și în teritoriu, astăzi modificarea nu a mai fost valabilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat public ieri, miercuri, următoarele:

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare.”

Modificarea s-a modificat

În replică însă, astăzi, joi – 11.02.2021 – coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli:

“Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru, directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare.”

În 17 ianuarie Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor și personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare.

Modificarea s-a modificat din nou: În județul Alba profesorii vor avea un centru dedicat!

În județul Alba, însă, profesorii vor avea un centru dedicat. Conform informațiilor oferite de către DSP Alba, Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Liceului Alexandru Domșa (Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 143) va fi destinat exclusiv cadrelor didactice și personalului din învățământ și este preconizat să se deschidă luni, 15 februarie!

ULTIMELE INFORMAȚII: Totuși se pare că nici acest centru NU MAI ESTE DEDICAT PROFESORILOR. Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Liceului Alexandru Domșa va fi deschis luni, însă nu va mai fi dedicat în mod exclusiv cadrelor din sistemul de învățământ…

Service camioane
Comments are closed.