IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020

- Din Judet - iulie 16, 2021
alba
Distribuie

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 274 de persoane aflate în carantină, 49 aflate în izolare și au fost organizate 21 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 595 de persoane. Alte 110 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 29 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 59 de terase, restaurante, fastfood-uri și 65 de mijloace de transport, din care 24 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 6 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, polițiștii din Zlatna au depistat un tânăr de 22 de ani care nu a respectat măsura carantinării și a părăsit locația, din Zlatna, unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din străinătate.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Amintim faptul că purtarea măștii de protecție este, în continuare, obligatorie în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spațiile comerciale, precum și în spațiile publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transport în comun.

Stimați cetățeni, vă recomandăm să nu vă expuneți la riscul de a vă infecta.

Acțiunile de control vor continua.

Service camioane
Comments are closed.