11 iunie: Inundații provocate în județul Alba de ploile torențiale

- Administratie - iunie 12, 2023
Distribuie

În urma fenomenelor hidrometrice din ziua de 11 iunie, în intervalul 18.00-200, în județul Alba s-au înregistrat efecte în 8 localități, de pe raza a 7 unități administrative, fără a se înregistra victime.

De asemenea, circulația rutierp a fost temporar blocată pe DN 74 în localitatea Șard, comuna Ighiu, pe un sector de 0,1 km și pe DJ H Șard – Ighiu pe o suprafață de aproximativ 1,2 km.

Localitățile afectate de ploile abundente: Alba Iulia, Blaj, Șard, Ighiu, Țelna – comuna Ighiu, Teleac – comuna Ciugud, Drumul Județean Galda de Jos – Întregalde, respectiv comuna Sâncel.

Cele mai afectate localități: satele Șard, Ighiu, Țelna, din comuna Ighiu.

În localitatea Șard, cursurile de apă Ighiu, Ighiel și Țelna s-au revărsat, provocând o inundație rapidă, care a dus la inundarea a aproximativ 80 de gospodării, din care circa 40 de case sau subsoluri.

ISU Alba a intervenit cu 77 de angajați, 6 motopompe și alte autoutilitare.

În Ighiu, au fost afectate de inundații generate de revărsarea cursului de apă Ighiu 9 subsoluri. SVSU Ighiu a intervenit cu 10 voluntari, 2 motopompe, 2 bukdoexcavatoare și unelete genistice.

Salvatorii au intervenit cu buldoexcavatoarele pentru decolmatarea albiei râului.

În comuna Țelna, au fost afectate de inundații generate de revărsarea cursului de apă Țelna 3 subsoluri. ISU Alba a intervenit cu o motopompă și doi pompieri.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, a fost întreruptă electricitatea în Șard și Ighiu.

Service camioane
Comments are closed.