Indemnizațiile celor implicați în scrutinele alegerilor din 9 iunie 2024

- Nationale - martie 11, 2024
Distribuie

Ministerul Afacerilor Interne a propus recent un proiect de ordonanță privind nivelul indemnizațiilor pentru cei implicați în scrutinele alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie 2024. Conform avocatnet.ro, acest proiect stabilește indemnizațiile în funcție de activitatea desfășurată în cadrul birourilor electorale, precum și de suportul tehnic oferit acestora.

Pentru cei implicați în activitatea birourilor electorale din străinătate, indemnizațiile propuse sunt următoarele:

  • Președinții și locțiitorii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate vor primi 730 de lei pe zi de activitate.
  • Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, care îndeplinesc și atribuțiile operatorilor de calculator, vor primi 660 de lei pe zi de activitate.
  • Alți membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate vor primi 595 de lei pe zi de activitate.

Pentru cei implicați în activitatea birourilor electorale din țară, indemnizațiile propuse sunt după cum urmează:

  • Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, locțiitorii acestora și operatorii de calculator, precum și președinții birourilor electorale de circumscripție județeană, ai birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București și pentru președintele biroului electoral de circumscripție a municipiului București, pentru locțiitorii acestora, precum și pentru ceilalți membri ai acestor birouri electorale vor primi 396 de lei pe zi de activitate.
  • Președinții birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, precum și locțiitorii acestora, vor primi 324 de lei pe zi de activitate.
  • Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, alții decât președinții, locțiitorii lor sau operatorii de calculator, vor primi 240 de lei pe zi de activitate.
  • Membrii birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, precum și locțiitorii acestora, vor primi 162 de lei pe zi de activitate.

De asemenea, cei implicați în activitatea tehnică auxiliară și de suport vor primi indemnizații, astfel:

  • Personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central și al birourilor electorale pentru secțiile de votare din străinătate, precum și statisticienii acestora, vor primi 324 de lei pe zi de activitate.
  • Informaticienii vor primi 162 de lei pe zi de activitate.

Totodată, toți cei menționați anterior, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne inclus în planurile de măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie 2024, vor beneficia de o indemnizație de protocol de 35 de lei de persoană pentru fiecare zi de activitate.

În plus, personalul MAI inclus în planurile de măsuri aprobate la nivelul MAI și al Poliției Române va primi o indemnizație pe zi de activitate de 396 de lei. Aceste propuneri urmează să fie analizate și votate pentru implementare în vederea asigurării bunei desfășurări a alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie 2024.

The post Indemnizațiile celor implicați în scrutinele alegerilor din 9 iunie 2024 first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.