Începe dezinsectia in parcurile si spatiile verzi din Cugir

- Anunturi Publice - iunie 23, 2022
Distribuie

Primăria Cugir anunță că în functie de conditiile meteorologice, prima acțiune de dezinsectie in parcurile si spatiile verzi din oraș va avea loc în 23 iunie, intre orele 21:00 – 6:00. Serviciul Public de Gospodarire Locala Cugir va demara o etapa de operatiuni de dezinsectie profilactica in parcuri/zone verzi de pe domeniul public si privat al localitatii Cugir si Poiana cu Goruni (localitatea Vinerea) .

Scopul operatiunii de dezinsectie este acela de a combate/preveni inmultirea insectelor ectoparazite (capuse, tantari, muste, tauni, etc.) care constituie o sursă de infecție și care pot vehicula germenii patogeni ai unor boli infecțioase sau generatoare de disconfort.

Zonele in care se vor executa operatiunile de dezinsectie vor fi presemnalizate prin placute de avertizare.

Produsul folosit pentru aceasta operatiune este SOLFAC COMBI NF produs ce se regăseste în Registrul Național al Produselor Biocide și este autorizat pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide; avand avizul cu nr. 5018BIO/18/12.24.

Totusi se recomanda ca persoanele varstnice, persoanele cu probleme cardiace si respiratorii precum si copii sa evite zonele in care se efectueaza aceste operatiuni pentru a nu intra in incidenta de actiune a aparatelor pulverizatoare.

Aceasta operatiune va fi executata de catre SC Derat Mouse SRL, societate certificata cu competente profesionale dezinfectie, deratizare, dezinsectie si se desfasoara in conformitate cu prevederile legale in vigoare:

– Legea 101 din 2006 a serviciului de salubrizare a localităților; cu modificarile si completarile ulterioare.

– Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

– Hotărâre Guvernului nr. 956 din 2005 privind plasarea pe piaţă a produselor biocide.

Service camioane
Comments are closed.