În anul 2023 jandarmii din județul Alba au participat la opt mii de acțiuni

- Actualitate - ianuarie 31, 2024
Distribuie

Luni, 29 ianuarie 2024, a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba în anul 2023. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române activitatea a fost coordonată de domnul colonel Grigore Cristian, şeful Direcţiei Management Operațional. Cu această ocazie, domnul colonel Pașca Tudor Gheorghe, inspectorul șef al Jandarmeriei Alba, a prezentat activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute de unitate în cursul anului 2023.

În anul 2023 au fost planificate, organizate și executate 7.997 de misiuni în domeniul asigurării ordinii publice, dintre care 603 misiuni de asigurare a ordinii publice, 6.353 misiuni de menținere a ordinii publice, 433 misiuni în colaborare cu alte structuri și instituții, iar jandarmii de la posturile montane au constituit 785 patrule.

Au fost constatate 87 infracțiuni cu 90 autori și au fost aplicate un număr de 2618 sancțiuni contravenționale. În domeniul silvic au fost executate 34 acțiuni în urma cărora a fost constatată 1 infracțiune și s-au aplicat 31 sancțiuni contravenționale. De asemenea, Jandarmeria Alba a executat un număr de 606 mandate de aducere.

În ceea ce privește prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, au fost pregătite și executate 162 acțiuni în zona de responsabilitate privind următoarele programe: Spațiul public este al tuturor, Școala în siguranță, Invitație la Fairplay, Ordine și disciplină civică pe traseele turistice și Adolescență fără delincvență.

La nivelul Jandarmeriei Alba, au fost planificate și executate misiuni de pază la obiective și de asigurare a ordinii interioare la sălile de judecată, 97 de misiuni de pază a transporturilor de bunuri și valori și 196 misiuni de pază a transporturilor de produse cu caracter special.

Ne mândrim cu faptul că în anul 2023, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, drapelul de luptă al inspectoratului a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Bărbăție și Credință în grad de Cavaler, cu însemne de pace, pentru militari. De asemenea, în luna septembrie, colegii noștri din cadrul Grupei I Intervenție Antiteroristă și Acțiuni Speciale au obținut locul I la Olimpiada Echipelor de Intervenție Antiteroristă ediția a IV-a organizată la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Carelor Jandarmi Ochiuri. În luna decembrie a anului trecut au fost finalizate și lucrările de reabilitare termică a sediului Jandarmeriei Alba, în cadrul proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba)”. Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), axa prioritară 3 – sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Jandarmeria Alba va acționa și în anul acesta pentru îndeplinirea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor și gestionarea eficientă a provocărilor generate de principalele repere ale situației operative. Vom continua să furnizăm cetățenilor un înalt climat de ordine și siguranță publică în conformitate cu prevederile cadrului legislativ.

Pentru anul 2024 ne propunem să îmbunătățim capacitatea operațională pentru întregul segment de misiuni pe care instituția noastră le execută în domeniul ordinii publice și al situațiilor de urgență.

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.