Horațiu Florea: Despre agricultură și situația fermierilor români

- Actualitate - ianuarie 15, 2024
Distribuie

În contextul discuțiilor despre agricultură și situația fermierilor români, cred că sunt importante câteva detalii care să aducă în fața publicului interesat informații reale despre starea de fapt. Dincolo de protestele care fac parte din jocul democratic, dincolo de dorința legitimă a multor antreprenori de a apăra un sector de activitate vital pentru economia românească, dar și de încercarea unora de a confisca politic agenda zilei, lucrurile stau așa:

1.Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată în perioada 16 octombrie 2023-11 ianuarie 2024 suma de 1,66 miliarde euro din care 1,5 miliarde reprezintă sume autorizate din fonduri europene și naționale pentru un număr de 711.041 fermieri care au depus cerere de plată.

2.156,80 milioane euro au fost autorizate pentru intervențiile aferente măsurilor de piață, comerț exterior, promovarea produselor agricole din FEGA și ajutoare de stat din bugetul național.

3.Plățile directe pentru perioada 2023-2027 au un buget de 9,78 miliarde de euro, conform Planului Național Strategic, forma finală, aprobată pe 7 decembrie 2022 de către Comisia Europeană.

Toate acestea sunt cifre și realități care decurg din Politica Agricolă Comună la nivelul U.E. Încercarea opoziției de a se urca pe acest subiect cu gândul la apropiatele alegeri este o eroare care se demontează cu cifre și mai ales cu dezvoltare. Restul sunt povești. Numai bine, tuturor.

Horațiu Florea, PNL Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.