Gabriel Pleșa, primar: Am dorit ca zonele verzi din Alba Iulia să aibă parte de mai multă atenție

- Administratie - ianuarie 27, 2023
Distribuie

Miercuri, 25 ianuarie 2023, trei arbori maturi, sănătoși au fost tăiați în Piața Cetății. Dar lucrul ăsta nu-l oprește pe primarul Gabriel… Codru Pleșa să se lamenteze:

„Un Municipiu așa cum este Alba Iulia, în continuă dezvoltare, necesită o atenție deosebită din punct de vedere a menținerii și, în special, a extinderii spațiilor verzi deja existente. Importanța existenței spațiilor verzi în zonele urbane nu este recunoscută doar pentru sănătatea populației, ci și datorită faptului că prezența lor atenuează efectele negative ale schimbărilor climatice, și totodată, pentru că joacă un rol considerabil în percepția calității vieții locuitorilor, parcurile și natura de orice tip sporind atractivitatea Municipiului nostru.

Sursa foto: Gabriel Pleșa

Am dorit ca zonele verzi din Alba Iulia să aibă parte de mai mulă atenție, iar în anul ce tocmai a trecut, am reușit să aducem un plus de arbori și arbuști care au fost plantați în majoritatea cartierelor din oraș. Astfel, în 2022, Primăria Alba Iulia a îmbogățit parcurile și zonele verzi din municipiu cu peste 500 de arbori și mai bine de 1.700 de arbuști.

Este regretabil faptul că în ultima perioadă, dezvoltarea spațiilor verzi nu a ținut pasul cu dezvoltarea pe partea de construcții, însă, prin acțiunile de plantare desfășurate de Serviciul Administrarea Domeniului Public al Primăriei Alba Iulia, am reușit să revigorăm o mare parte dintre aceste acestea.

Vă asigur că astfel de acțiuni vor continua, cu siguranță, și în acest an!”.

După cum vorbește, cu muuultă naivitate, probabil că omul ăsta trăiește în alt oraș…

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.