Expoziție Inter-Art Aiud în Etiopia

- Culture - ianuarie 27, 2023
Distribuie

În perioada 24 ianuarie – 5 februarie 2023 Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art, reprezintă România la Simpozionul Internaţional de Artă „Origin” ce are loc în Etiopia – un eveniment la care participă artişti din 25 de ţări din toate colţurile lumii.

Parte din programul oficial al simpozionului, expoziţia „Impresii culturale”, reprezintă un proiect iniţiat şi organizat de Fundaţia Inter-Art Aiud. Evenimentul a avut loc în data de 26 ianuarie, orele 17.30, la galeria Academiei de Ştiinţe din Addis Abeba. Cuvântul de bun venit a fost rostit de Teketel Yohannes – directorul executiv al Academiei de Ştiinte, Sertse Feresbhat – director adjunct al Biroului de Artă, Cultură şi Turism din Etiopia. Expoziţia a fost prezentată de Tamerat Siltan, coordonator de proiect, şi de Stefan Balog, curatorul expoziţiei.

Printre cei prezenți s-au numărat și Viorel Zaharia – consulul reprezentant al Etiopiei în România, Zenebe Kebede – Ambasadorul Etiopiei la Geneva, Aklilu Mengistu Gizaw – preşedintele Asociaţiei de Artişti din Etiopia.

De asemenea, la vernisaj au fost prezenţi oficialii etiopieni, participanţii la simpozionul internaţional şi un numeros public iubitor de artă.

Expoziția Intercontinentală de artă „Impresii culturale” a fost iniţiată în 2019. Proiectul include 100 de lucrări de artă de la 100 de artiști reprezentând 100 de țări de pe toate continentele. Aceste lucrări sunt din colecția proprie a Fundației Inter-Art, adunate de-a lungul anilor prin diferite proiecte de artă organizate.

Service camioane
Comments are closed.