Fundația Kronospan este aproape de școlile din comunitate

- Anunturi Publice - februarie 22, 2023
Distribuie

Mereu vorbim despre (sau urmărim) performanță, sustenabilitate și mulți alți termeni cu greutate și semnificație în orice domeniu, dar facem de cele mai multe ori greșeala de a ignora fundația acestor elemente. Accesul la educație nu ar trebui să fie îngrădit de lipsa unei infrastructuri sau a unor dotări ale unei unități școlare. Și totuși este…

La Fundația Kronospan, misiunea noastră este să servim activ oamenii și comunitățile în care compania noastră își desfășoară activitatea, prin implicarea în proiecte care promovează dezvoltarea socială, economică și culturală. În felul acesta, dorim să ne concentrăm în special asupra a ceea ce noi credem că reprezintă baza morală a unei societăți sănătoase – ocrotirea și păstrarea mediului înconjurător natural, precum și asigurarea, pentru copii, a oportunităților de educare necesare pentru succesul în viață.”

Am fost cu toții elevi și ne amintim momente din nenumăratele ore petrecute în clasă. Totuși, este necesar un exercițiu de empatie ca să ne punem în pielea elevilor de astăzi. Societatea este profund schimbată, la fel și așteptările pe care le avem de la acești copii. Modul în care ei se raportează la lume și stilul de învățare s-au schimbat și ele. Tehnologia, comunicarea, transferul de informații, toate au schimbat radical nevoile și rezultatele procesului de învățământ. Din păcate, pe alocuri, au rămas neschimbate condițiile în care învață elevii – sunt aceleași de prea mulți ani.

De aceea, în anul 2022, prin ediția a 11-a a Galei de Caritate “Deschide-și inima!”, Fundația Kronospan a continuat tradiția de implicare în viața comunităților locale și a decis să sprijine timp de un an, 2 școli cu toate materialele necesare desfășurării unui act pedagogic neîngrădit tehnologic sau funcțional. Ne referim aici la renovarea completă a acestor școli atât la exterior, cât și la interior, dar și dotarea laboratoarelor cu tehnică modernă de lucru. Cele 2 școli care vor beneficia de sprijin sunt: Școala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sâncel, Alba și Liceul “Petru Rareș” Feldioara, Brașov.

Sub sloganul “Donează culoare școlilor noastre” membrii comunităților din Brașov și Sebeș au spus din nou un DA hotărât propunerii de a acorda ajutor și împreună, au donat 337.000 lei pentru cele două instituții de învățământ.

Prof. Ioana Cătăuță, Director Școala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sâncel

În noiembrie 2020 la școala noastră a izbucnit un puternic incendiu care a afectat întreaga structură: acoperiș, săli de clasă, laboratoare, bibliotecă. În urma acestui eveniment neplăcut un număr de aproximativ 130 de copii au fost relocați în trei spații diferite, procesul de învățământ fiind îngreunat nedesfășurându-se în condiții optime și la standarde de calitate.

Consiliul Local și Primăria Comunei Sâncel a făcut în acești ani eforturi pentru reabilitarea școlii, însă nu s-a reușit încă finalizarea lucrărilor, una dintre cauze fiind bugetul limitat. Apariția campaniei Donează culoare școlilor noastre”, coordonată de Fundația Kronospan a venit ca o rază de speranță pentru întreaga comunitate, astfel că școala reprezentată prin Asociația de părinți a hotărât ca suma donată să fie folosită pentru continuarea lucrărilor și pentru acoperirea unor costuri. Sperăm ca astfel să fim mai aproape cu un pas de reînceperea cursurilor în școala de centru, vechea școală îmbrăcată în haine noi.

Mulțumim Fundației Kronospan și tuturor oamenilor de bine care s-au implicat cu generozitate în împlinirea acestui vis, un vis al copiilor, părinților și cadrelor didactice de se reîntoarce la școala lor dragă!

Prof. Gabriela Suciu, Director al Liceului “Petru Rareș” Feldioara

Liceul nostru a fost ales de Fundația Kronospan pentru a beneficia de ajutor în domeniul infrastructurii. Ne-am întâlnit cu reprezentanții acestei fundații și le-am prezentat școala noastră, dotările, elevii și profesorii. Suntem o comunitate mare, cu mulți elevi de toate vârstele. Avem o școală formată din multe clădiri, iar nevoile nu sunt niciodată puține. Eforturile noastre sunt substanțiale pentru a face ca procesul de învățământ să decurgă bine, iar elevii și părinții noștri să fie mulțumiți.

Am considerat ca fiind o prioritate reabilitarea atelierului de prelucrarea lemnului pe care îl avem pentru învățământul profesional.

Pe lângă acesta este binevenită o bibliotecă amenajată în spațiul unde învață copiii din învățământul primar.

Cu ajutorul Fundației Kronospan putem spune că suntem în faza în care am demarat activitățile ce sunt necesare amenajării celor două spații. Am semnat un contract de sponsorizare cu suma de 168.504 lei cu ajutorul cărora vom achiziționa cele necesare celor două domenii de activitate.

Kronospan este alături de noi de mult timp. Cu ajutorul și bunăvoința lor, elevii noștri de la învățământul profesional își desfășoară acolo activitățile practice.

Mulțumim și pe această cale sprijinului acordat și spunem că au reușit să dea culoare școlii noastre.”

Service camioane
Comments are closed.