Fonduri PNRR la Abrud: Investiții de peste trei milioane de euro pentru trei obiective

- Administratie - februarie 1, 2023
Distribuie

Începutul anului 2023 a adus schimbări importante în dezvoltarea oraşului nostru, în ceea ce priveşte finanţarea unor investiţii deosebit de importante. Dacă, în urmă cu câteva zile, anunţam bucuros trei investiţii în curs sau în derulare (la şcoala gimnazială „Avram Iancu”, la noul ambulatoriu şi la căminul de bătrâni), astăzi sunt în măsură să anunţ semnarea altor trei contracte menite să ne reînvie, practic, zestrea urbană.

Cea mai importantă investiţie o reprezintă „creşterea eficienţei energetice şi a confortului interior în clădirea Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, prin care se reabilitează termic clădirea principală a unităţii de învăţământ printr-o finanţare în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro.

​Un alt obiectiv către care ne-am îndreptat atenţia a fost clădirea emblematică de pe strada Cuza Vodă, numărul 9, în care a funcţionat cu mai mult timp în urmă fostul azil de bătrâni. Această clădire, cu o arhitectură demnă de noua viziune a centrului urbanistic, va fi în primă fază consolidată şi pusă în siguranţă, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 800.000 euro.

​Şi, pentru că am amintit de siguranţă, al treilea proiect, prin care am urmărit protejarea persoanelor şi a bunurilor din oraşul Abrud, este implementarea unui sistem digital de supraveghere video (camere, împreună cu partea de hardware şi software aferentă) în valoare de aproximativ 380.000 euro.

​Este foarte important că realizarea acestor investiţii se face din sursă externă şi nu afectează în nici un fel bugetul oraşului, care poate fi îndreptat spre obiectivele pe care deja ni le-am stabilit. Continuăm această campanie intensă de atragere de finanţări pentru a demonstra că, aşa cum am promis în anul 2020, Abrudul este pe mâini bune!

Cristian Albu, primarul Orașului Abrud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.