Fluidizarea circulației pe DN 1: Autorizația de construire pentru pasajul rutier de la Sinaia Nord a fost emisă

- Nationale - aprilie 9, 2024
Distribuie

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru pasajul rutier de la Sinaia Nord, marcând un pas semnificativ în eforturile de fluidizare a circulației pe DN 1 Valea Prahovei. Pasajul, având o lungime de 382 de metri, va fi realizat la ieșirea din stațiunea Sinaia spre Bușteni.

Acest proiect face parte dintr-un efort mai amplu al CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) de a îmbunătăți infrastructura rutieră din zonă, în colaborare cu Consiliul Județean Prahova. În cadrul acestui parteneriat, sunt planificate și alte proiecte majore, printre care pasajele supraterane de la Sinaia Sud, Sinaia Nord și cele subterane de la Comarnic și Azuga.

Pasajul de la Sinaia Nord, având un buget avizat de 39 de milioane de lei, este programat să fie finalizat într-un termen de 28 de luni. Pe durata lucrărilor, circulația va fi deviată local, pe o variantă de lângă șantier, pentru a minimiza disconfortul pentru șoferi.

Construcția pasajului de la Sinaia Nord va include două benzi unidirecționale ale DN 1, fiecare având lățimea părții carosabile de 4,50 de metri, realizarea unui pasaj rutier superior cu 6 deschideri și lățimea de 10,80 de metri, precum și amenajarea unui sens giratoriu la intersecția DN1-Bulevardul Ferdinand, sub pasajul rutier superior.

Aceste măsuri sunt menite să îmbunătățească fluxul de trafic și să faciliteze circulația în zona respectivă. Mai multe detalii pot fi găsite pe economedia.ro.

The post Fluidizarea circulației pe DN 1: Autorizația de construire pentru pasajul rutier de la Sinaia Nord a fost emisă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.