Florin Cîțu: De la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare!

- Stirile Zilei - iunie 25, 2021
prim
Distribuie

Joi, 24 iunie, premierul Florin Cîţu a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern noi relaxări ale unor măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19 care vor fi introduse de la 1 iulie.

Astfel, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii.

La spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber pot participa 2.500 de spectatori.

Se permite organizarea festivalurilor, desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concerte, festivaluri publice sau private şi a altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de un metru pătrat pentru fiecare persoane, cu condiția că toate persoanele prezente trebuie să fie vaccinate.

Organizarea de nunţi, botezuri, mese festive, parastase este permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spaţii deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.

Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie la locurile de muncă în spaţii închise unde îşi desfăşoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cu asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele.

Tot de la 1 iulie, gradul de ocupare va crește la 70% din capacitatea maximă a spaţiilor închise din baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Service camioane
Comments are closed.