Finalul anului școlar la colegiul militar albaiulian

- Din Judet - iunie 15, 2023
Distribuie

Finalul de an școlar a fost trăit astăzi diferit de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Pentru absolvenții claselor a XII-a a fost momentul în care și-au luat rămas bun de la un capitol frumos al adolescenţei, alegându-și acum cu grijă destinele. Pentru colegii lor mai mici, este timpul să își stabilească obiectivele din următorii ani de liceu.

La festivitatea de absolvire a studiilor liceale de către absolvenții claselor a XII-a și de încheiere a anului școlar au fost alături de cei 116 absolvenți ai Promoției 2023 și de ceilalți aproape 380 de elevi din ceilalți ani de studiu, domnul general-maior Remus-Hadrian Bondor, șeful Direcției planificare strategică din cadrul Statului Major al Apărării, absolvent al colegiului militar din Alba Iulia Promoția 1985, domnul general de flotilă aeriană Leonard Baraboi, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, reprezentanți ai administrației locale și județene, ai Inspectoratului Școlar Județean Alba, cadre didactice și instructori militari, colegii mai mici, părinți și rude.

În mesajul adresat, comandantul colegiului, domnul colonel Marcel Domșa a transmis elevilor „A fi azi elev la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este în egală măsură o responsabilitate și o cinste: cinstea de a fi printre cei mai buni, responsabilitatea de a te ridica la înălțimea așteptărilor și de a duce mai departe bunul renume al colegiului. S-ar putea ca drumul unora să fi fost mai lin, al altora mai sinuos și mai greu de parcurs, dar răsplata finală va fi pe măsura sacrificiilor făcute”.

În cadrul festivității s-au conferit diplome de merit și premii acordate de șeful Statului Major al Apărării, cu sprijinul Asociației Camarazii, elevilor colegiului cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, respectiv diplome de excelență și premii profesorilor coordonatori. De asemenea, au fost înmânate premiile de onoare instituite de absolvenții veterani ai instituției, ale foștilor comandanți, cinci premii de excelența absolventului pentru Premiul I în cei patru ani de studiu și media 10 la purtare, 13 premii de excelență elevilor cu medii generale peste 9,75, alte 32 de premii de merit elevilor cu medii generale peste 9,50, dar și premii și mențiuni pentru cei mai merituoși elevi de la fiecare an de studiu.

Tot în cadrul festivității, a avut loc avansarea în grad a noului elev plutonier adjutant al colegiului, Călin Hartzos, care a obținut în cei trei ani de liceu cea mai mare medie la anul său de studiu, s-a făcut în mod simbolic schimbul generaţiilor, prin predarea cheii colegiului de către absolventa Emilia Stelea şi primirea acesteia de către noul elev plutonier adjutant Călin Hartzos și dezvelirea tabloului Promoției 2023.

De asemenea, absolventul Daniel Popa, admis la Academia Militară Navală a SUA, a primit placheta de onoare a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în semn de recunoaștere a rezultatelor obținute la învățătură pe perioada celor patru ani de studiu.

În timpul ceremoniei, colegiul militar a fost survolat de elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, care au salutat promoţia „General Constantin Christescu – 100”.

Îi felicităm pe toți, elevi, dascăli și instructori militari pentru rezultatele școlare obținute, care dovedesc excelența în educație și pregătirea științifică solidă!

Absolvenților Promoției 2023 le dorim să parcurgă cu succes examenele care îi așteaptă!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Foto: Elev sergent Ionuț Colcer, elev caporal Mario Vale

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.