Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit despre problemele tinerilor din Alba Iulia în plenul Parlamentului European

- Politice - februarie 22, 2022
Distribuie

Eurodeputatul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a discuta despre problemele tinerilor, în contextul în care anul acesta este dedicat tineretului la nivel european. Vicepreședintele Comisiei pentru Educație, Cultură și Tineret din Parlamentul European a dat mai multe exemple de tineri care se confruntă cu dificultăți, inclusiv din cauza pandemiei, pornind de la cazul Anei-Maria, din Alba Iulia, care, din nefericire, ca mulți alți tineri din Alba, se gândește să părăsească județul din cauza oportunităților limitate din punct de vedere profesional.

“Astăzi dezbatem în plenul Parlamentului European despre tineri și cum putem să îi sprijinim concret pentru a avea un viitor mai bun în fiecare stat membru al Uniunii. Dar nu trebuie doarsă vorbim despre asta. Trebuie să acționăm.

De exemplu, Ana-Maria, 25 de ani, absolventă de două facultăți, din orașul meu, Alba Iulia, mi-a povestit că se gândește să se mute într-un oraș mai mare pentru că nu are aceleași oportunități într-o comunitate mică.” a explicat europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, autor a mai multor amendamente prin care solicită sprijin pentru tinerii din comunitățile urbane mici și din mediul rural.

În intervenția sa, europarlamentarul român a reiterat solicitarea ca Anul European dedicat Tineretului să producă rezultate concrete, în contextul în care, anul trecut, a obținut, în calitate de raportor alternativ al grupului social-democrat pentru bugetul pe anul acesta, o sumă considerabilă dedicată tinerilor. De altfel, social-democrații au solicitat sprijinirea inițiativei organizațiilor de tineret de stopare, la nivel întregului spațiu european, a stagiilor neplătite, dar dreapta politică s-a opus acestei solicitări.

“Discrepanțele sunt tot mai mari, șomajul în rândul tinerilor este în creștere, accesul la educație de calitate este inegal, sărăcia și pandemia au făcut ca mulți tineri să aibă probleme psihologice, iar, din păcate, noi în Parlamentul European nu putem ajunge la un consens minor care să conducă la stoparea stagiilor neplătite din Europa.

Din nefericire nu există o voință politică reală la nivelul unor grupuri politice europene și acest lucru se transpune printr-un nivel de ambiție scăzut, inclusiv în ceea ce înseamnă rezultatele Anului European dedicat Tinerilor.

Grupul social-democrat s-a luptat și a obținut fonduri dedicate anului european, dar, din păcate, nu vedem nicio perspectivă concretă. Apelul meu de astăzi este către construcția unei Uniuni Europene în care tinerii și fiecare cetățean european să își poată atinge potențialul, oriunde în Europa.” a conchis europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Service camioane
Comments are closed.