Emil Antoniu Popescu: Primăria din Alba Iulia va încasa peste 5.000 de euro pe lună din închirierea a două spații aflate în perimetrul Cetății

- Actualitate - ianuarie 11, 2024
Distribuie

Administrația locală continuă demersurile pentru atragerea de fonduri din închirierea spațiilor aflate pe domeniul public al municipiului. Dincolo de faptul că acești bani completează bugetul local, există și oportunitatea deschiderii de noi afaceri și apariției unor locuri de muncă.

Recent, s-a încheiat licitația pentru închirierea a două spații, cu suprafața de 53,92 mp fiecare, aflate la parterul Porții a III-a a Cetății Alba Carolina, după cum urmează:

-spațiul din stânga Porții a III-a, pe sensul de intrare dinspre interiorul Cetății spre Obeliscul lui Horia Cloșca și Crișan.
-spațiul din dreapta Porții a III-a, pe sensul de intrare dinspre interiorul Cetății spre Obeliscul lui Horia Cloșca și Crișan.
La licitație au participat Intreprinderi Individuale, PFA-uri și SRL-uri. După parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de legislația în vigoare, a fost declarată câștigătoare o firmă care are în obiectul de activitate activități comerciale de tip artistic, vânzare de suveniruri, produse artizanale, presă și carte, informare turistică, produse de patiserie/cofetărie care nu necesită preparare la fața locului, băuturi răcoritoare.

Pentru spațiul din stânga Porții a III-a, pe sensul de coborâre către Obelisc, chiria va fi fi de 2011 euro/lună, iar pentru spațiul din dreapta chiria va fi de 3017 euro/lună. De asemenea, firma declarată câștigătoare va suporta toate cheltuielile necesare amenajării spațiilor.

Intenția administrației locale este aceea de a continua, în spiritul legii și transparenței, organizarea unor licitații pentru închirierea de spații, atât în zona Cetății Alba Carolina, cât și în alte zone din municipiu.

Emil Antoniu Popescu, viceprimar al Municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.