Elevii cu Skepsis la prima participare internațională !

- Din Judet - iunie 8, 2022
Distribuie

În perioada 08-12 iunie, elevii care activează în cadrul Grupului Skepsis vor reprezenta Alba Iulia și România la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret”Arlekin”, care se va desfășura la Pernik, în Bulgaria.

Elevii cu Skepsis vor prezenta în cadrul programului evenimentului spectacolul ”Soluția” – un spectacol original inspirat de un text scurt semnat de Matei Vișniec, creat de Viorel Cioflică.

”Alături de noi se pregătesc în prezent 31 de elevi de la școli generale și licee din Alba Iulia și nu numai. Opt dintre aceștia își vor reprezenta acum orașul la un eveniment internațional asumându-și misiunea de a promova teatrul tânăr și de a dovedi potențialul creativ pe care îl avem. Am ales un spectacol special, sugestiv pentru timpurile pe care le trăim, un spectacol care vorbește despre necontenita încercare a omului de a descoperi un sistem social echitabil, corect, diferit de tot ce a oferit trecutul. Timpul trece implacabil iar umanitatea nu reușește să găsească soluția la problema socialului din cauza corupției și setei de putere.” – Viorel Cioflică, Cordonator.

Începând cu anul 2012, în cadrul Grupului Skepsis a fost inițiat un program anual de formare în arta actorului dedicat elevilor din Alba Iulia și din județul Alba. Dincolo de educație și dezvoltare personală prin artă, rezultatele acestui program s-au concretizat printr-o serie de elevi care îmbrățișează acum profesia de actor/actriță, prin frumoase spectacole create și prin participări răsplătite cu premii și distincții la festivaluri naționale dedicate elevilor.

Festivalul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este organizat de municipalitatea Pernik și Complexul Uniunea Copiilor – Centrul de Suport pentru Dezvoltare Personală, fiind un eveniment care urmărește promovarea organizațiilor de tineret și trupelor de elevi care activează în cadrul acestora pe diverse ramuri artistice: teatru, dans, animație, muzică.

Service camioane
Comments are closed.