Ediția a XXIII-a a „Bogăţiilor Toamnei” la Blaj va avea loc duminică, 17 septembrie 2023

- Anunturi Publice - septembrie 14, 2023
Distribuie

Cea de a XXIII-a ediţie a manifestării „Bogăţiile Toamnei” la Blaj se desfăşoară duminică, 17 septembrie 2023, începând cu ora 09:30, în Piaţa Mare Agroalimentară.

Organizatorii vor oferi producătorilor agricoli de pe Valea Târnavelor ocazia de a-şi expune cele mai frumoase produse din recolta anului 2023 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această sărbătoare. Aproximativ 60 de producători agricoli din zonă vor fi premiați pentru munca depusă în acest an și pentru prezența în piețele din Blaj.

Ca de obicei, cei care vor participa la această sărbătoare vor avea ocazia să asiste la un spectacol extraordinar, compus dintr-un concert de muzică de promenadă cu Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș, și un concert folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal și soliștii: Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, Daria Costea, Alexandra Băcilă, Leontina Fărcaș și grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”.

Pentru calitatea produselor lor, frecvenţa cu care pot fi găsiţi în pieţele blăjene, dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul, producătorii agricoli vor fi recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii.

Câştigătorul acestei competiţii va fi decis de o comisie specială, care va ţine cont atât de expoziţia propriu zisă a fiecărui agricultor, cât şi de frecvenţa cu care acesta îşi comercializează produsele în pieţele din Blaj sau de suprafaţa cultivată. În concurs s-au înscris aproximativ 60 de producători agricoli din Blaj şi din localităţile învecinate, din zona Târnavelor.

Pe parcursul zilei, în Piaţa Mare Agroalimentară, vor fi expoziţii cu vânzare de legume-fructe, lactate, produse apicole, flori şi plante ornamentale, o ocazie excelentă pentru blăjeni să se aprovizioneze pentru iarnă cu produse tradiționale de calitate.

A XXIII-a ediţie a „Bogăţiilor Toamnei” la Blaj este organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Palatul Cultural Blaj.

Service camioane
Comments are closed.