După ororile descoperite la azilele din Ilfov, se vor efectua controale masive la toate azilele de bătrâni din județul Alba

- Pe Surse - iulie 10, 2023
Distribuie

Această acțiune este coordonată de Prefectură și implică mai multe instituții, printre care AJPIS, IPJ, ISU, DSP, DSV, Protecția Consumatorului și ITM.

Măsurile au fost luate în urma directivei prim-ministrului de a verifica toate centrele sociale din țară într-o perioadă de o săptămână. În județul Alba, vor fi controlate 93 de astfel de centre, inclusiv azile de bătrâni și centre pentru copii, conform unui ordin emis de prefect luni dimineața.

Aceste controale sunt necesare pentru a identifica și sancționa orice situații de maltratare, neglijare sau tratament inadecvat al bătrânilor. Recentele dezvăluiri din azilele din Ilfov au evidențiat o problemă gravă în sistemul de îngrijire a bătrânilor în unele instituții private, unde aceștia erau supuși abuzurilor, torturării și neglijării pentru profit.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea luării unor măsuri dure împotriva celor responsabili de astfel de practici inumane. El a condamnat corupția și complicitatea unor funcționari publici în astfel de cazuri și a declarat că problema reflectă o deficiență sistemică ce trebuie abordată.

Este important ca aceste controale să fie efectuate cu rigurozitate și ca rezultatele să fie aduse în atenția publicului. Eforturile de a asigura un tratament adecvat și respectarea drepturilor persoanelor în vârstă trebuie să fie o prioritate pentru autorități și societate în ansamblu.

Service camioane
Comments are closed.