Două investiții importante vor fi realizate în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba!

- Din Judet - ianuarie 27, 2021
alba
Distribuie

Marți, 26 ianuarie, s-a desfășurat o întâlnire între primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, viceprimarul Marius Filimon, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, și administratorul public al județului Alba, Dan Popescu. S-au discutat, conform viceprimarului Marius Filimon, pașii concreți care trebuie urmăriți pentru realizarea a două investiții importante care vor fi făcute în parteneriat de Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.


Prima se referă la centura de nord a municipiului, investiție care în acest moment urmează pașii legali.

”În câteva zile ne așteptăm să primim PUZ-ul împreună cu avizele aferente. Din păcate, birocrația românească a făcut să existe niște întârzieri în obținerea acestor avize. Primăria Ighiu, al treilea partener, a început realizarea PUZ-ului pentru porțiunea de pe teritoriul ei. Lucrurile se mișcă. Poate prea încet, dar se mișcă și ne luptăm cu legile, regulile și regulamentele care de multe ori îngreunează totul”, a precizat Marius Filimon.


Celălalt subiect discutat a fost legat de parcarea etajată care se va realiza pe Bulevardul Transilvaniei, lângă Spitalul Județean de Urgență. ”S-au stabilit etapele care trebuie parcurse și contribuția fiecărui partener în această primă fază a dezvoltării investiției respective. Pe lângă documentele necesare, Primăria Alba Iulia va realiza un studiu de trafic pentru acea zonă, studiu necesar pentru a vedea modul de acces și de ieșire din parcare precum și modul în care va fi influențată circulația. Dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, anul viitor ar trebui să fie funcțională această parcare”, a explicat Marius Filimon.

Service camioane
Comments are closed.