Dorin Nistor și Florin Roman confirmă: Doar Guvernul PSD a dat bani Sebeșului pentru proiecte de investiții

- Politice - martie 10, 2021
Distribuie

Discuția dintre Florin Roman și Dorin Nistor de pe Facebook, în care primarul îi reproșează deputatului lipsa proiectelor guvernamentale de investiții pentru municipiul Sebeș, scoate la suprafață un adevăr dur pentru ei: Doar Guvernul PSD a dat bani Sebeșului pentru dezvoltare.

Pe vremea liberalilor, municipiul Sebeș nu a luat nici praful de pe tobă, de la centru, cu toate că marii operatori economici care  desfășoară aici un business corect plătesc sume importante de bani la bugetul de stat.

Sebeșul merita finanțarea unui obiectiv important de investiții. Spre exemplu, spitalul de aici trebuie să-și dezvolte mai multe servicii medicale, având în vedere creșterea unui municipiu puternic industrializat și posibilele accidente rutiere cauzate de traficul intens.

PNL și USR-PLUS puteau lua, în acest sens, exemplul PSD-ului, care cât timp a fost la guvernare a finanțat cel puțin un obiectiv de investiții din fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Alba. Cu 5 proiecte de investiții, Florin Cîțu și compania își bat joc de locuitorii din Alba și arată prețul pe care îl pun pe județul nostru.

Numai la Sebeș, pe vremea social-democraților, au fost susținute trei investiții importante:
– Reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitate Răhău, finanțare de peste 2,3 milioane de lei, program PNDL 1;
– Execuție canalizare menajeră și stație de epurare în Răhău, finanțare de peste 8 milioane de lei, program PNDL 2;
– Transformarea clădirii în care a funcționat o centrală termică și un depozit de cărbune, din Valea Frumoasei, în creșă și grădiniță, finanțare de peste 2,5 milioane de euro, program PNDL 2.

Sunt investiții importante în localități aparținătoare municipiului Sebeș pe care locuitorii de aici, oameni harnici care nu așteaptă cu mâna întinsă, le meritau cu prisosință.

Revolta și supărarea primarului Dorin Nistor sunt complet justificate, le înțelegem și îi îndemnăm pe toți primarii nemulțumiți sa reacționeze. Alocările financiare ale Guvernului PNL și USR-PLUS sunt întru totul discreționare. Parlamentarii PNL și USR-PLUS trebuie să fie echidistanți și să solicite sprijin financiar pentru toate localitățile care au nevoie și indiferent de formațiunile politice care le conduc.

Consilierii locali din partea PSD ai municipiului Sebeș,
Radu Cristian,
Luca Nicolae,
Salău Marius,
Dorel Bogdan,
Blaga Lucian.

Service camioane
Comments are closed.