Doi tineri din Valea Lungă au fost reținuți de poliție pentru că au furat dintr-o gospodărie, un altul este căutat

- Din Judet - aprilie 20, 2023
alba
Distribuie

În cursul zilei de miercueri, 19 aprilie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat 3 tineri, unul de 31 de ani și doi de 25 de ani, toți din comuna Valea Lungă, ca persoane bănuite de săvârșirea unor furturi care au fost sesizate poliției la data de 6 aprilie 2023, respectiv 16 aprilie 2023.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 6 aprilie 2023, doi dintre aceștia au pătruns în locuința unui cetățean din Valea Lungă de unde au sustras scule electrice și mai multe găleți cu vopsea, în valoare de aproximativ 970 de lei.

Peste câteva zile, în noaptea de 15 spre 16 aprilie 2023, tânărul de 31 de ani a revenit la locuința păgubitului și a sustras alte 20 de găleți de vopsea, precum și un cablu electric, pe care le-a transportat cu un autoturism condus de cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 25 de ani. Prejudiciul a fost estimat în acest caz la 950 de lei, fiind recuperat în mare parte.

Față de cei doi tineri de 25 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii desfășoară activități specifice, în vederea depistării tânărului de 31 de ani, care se sustrage cercetărilor, precum și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Service camioane
Comments are closed.