Descărcare arheologică în centrul municipiului Oradea

- Nationale - martie 3, 2021
Distribuie

O echipă de arheologi lucrează în prezent la descărcarea arheologică pe şantierul viitoarei parcări subterane ce se construieşte, pe o suprafaţă de 6.500 metri pătraţi, în jurul Catedralei ortodoxe din Oradea şi unde s-au descoperit, la săpături, trei schelete umane şi zidurile unui ravelin.

Excavaţiile la amplasamentul viitoarei parcări subterane au început în luna ianuarie şi s-au desfăşurat sub supraveghere arheologică, având în vedere că lucrările se află în imediata vecinătate a Cetăţii Oradea, monument istoric.

Potrivit istoricului şi arheologului Doru Marta, s-a primit autorizaţia de cercetare arheologică preventivă de la Comisia Naţională de Arheologie, urmând să se documenteze tot ce se află pe această suprafaţă, pe straturi şi să se recupereze materialul arheologic.

Specialiştii Muzeului Ţării Crişurilor vor lucra pe toată suprafaţa viitoarei parcări, de circa 6.500 de metri pătraţi, vor face o curăţire a întregii zone, o radere, cum se spune, care se practică pentru suprafeţe mari ce trebuie descărcate arheologic. La final, se va întocmi un raport către Comisia Naţională de Arheologie. Şi pentru a informa turiştii, se va propune marcarea la suprafaţă a descoperirilor vechi, în viitorul parc de deasupra parcării subterane, prin panouri informative în mai multe limbi.

Service camioane
Comments are closed.