Deputatul liberal Florin Roman: De ce luptăm pentru IMM-uri?

- Actualitate - aprilie 23, 2024
Distribuie

https://m.mediafax.ro/…/imm-urile-realizeaza-61-din…

IMM-urile realizează 61% din profitul net din economie şi plătesc salariile a circa 64% din angajaţi

Microîntreprinderile, companiile mici şi mijlocii, în număr de 889.000 de firme, realizează 45% din cifra de afaceri din economie, în timp ce restul reprezintă contribuţia a 2.200 de firme mari, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Cu toate acestea, în 2022, microîntreprinderile, companiile mici şi mijlocii au realizat un profit net de 163 miliarde lei, adică 61% din total, faţă de doar 103 miliarde lei profitul net al marilor companii de pe plan local, scrie Ziarul Financiar.

IMM-urile sunt şi cei mai mari angajatori de pe piaţa locală, astfel că plătesc salariile a peste 64% din angajaţii din economie. Astfel, în microîntreprinderi, companii mici şi mijlocii lucrau în 2022 peste 2,7 milioane de persoane. Singura categorie de companii care a reuşit să depăşească pragul de 1 milion de angajaţi, adică 24% din economie, este cea a microîntreprinderilor, micile businessuri care au între 0 şi 9 angajaţi şi venituri de până în 2 milioane de euro.

La nivel de industrii, IMM-urile domină câteva din sectoarele economice locale, precum construcţiile, HoReCa sau agricultura.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.