Debutul unui nou proiect Erasmus+ la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia

- Educative - noiembrie 3, 2022
Distribuie

În perioada 19-22 octombrie 2022 în Italia, la Milano, a avut loc prima reuniune transnațională din cadrul proiectului Erasmus+, HERA (Humanity European Road Acces), tip KA220-SCH, parteneriate de schimb școlar.

Proiectul HERA se va implementa la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, în perioada 01 septembrie 2022- 31 august 2024 și beneficiază, alături de tarile implicate în proiect (Franța – țara coordonatoare, Italia, Polonia și România-țări partenere), de un grant de 120.000 euro din fonduri ale Uniunii Europene.

Prin acest proiect se dorește ca elevii implicați în proiect să-și îmbunătățească abilitățile de învățare (gândire creativă, gândire critică, colaborare, comunicare), alfabetizare digitală (informație, media și TIC), abilități de viață (inițiativă, flexibilitate, adaptare, productivitate, leadership), să identifice oportunitățile din domeniile lor de studiu prin îmbunătățirea abilităților legate de muncă și de adaptare la cerințele unei lumi în schimbare continuă.

La prima reuniune internațională de lucru din cadrul proiectului au participat câte doi reprezentanți ai echipelor de proiect din fiecare țară parteneră. Cei doi profesori reprezentanți ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” au fost prof. Diana Vasiu și prof. Monica Incze.

Pe agenda întâlnirii de lucru s-au aflat următoarele puncte: stabilirea și analizarea activităților pentru atingerea obiectivelor, rezultatelor așteptate, stabilirea unor modalități practice privind începerea și implementarea proiectului (crearea paginii proiectului pe portalul european eTwinning, alegerea logo-ului proiectului, prezentarea școlilor pe Twinspace), termenele limită pentru toate activitățile planificate în proiect, sarcinile și responsabilitățile pe care le are fiecare școală la nivelul parteneriatului, stabilirea planului de lucru al proiectului, calendarul activităților transnaționale de învățare, predare și formare cu elevii pe toată durata proiectului.

Toate școlile partenere vor măsura beneficii în urma participării la acest proiect. În primul rând, se va crea o rețea de colaborare între școlile partenere prin schimbul de experiență și practici similare în educarea practică și creativă a elevilor, se vor îmbunătăți abordările pedagogice în materie de predare și pregătire, în vederea obținerii unor rezultate mai bune pentru reducerea decalajului dintre școală și realitatea vieții sociale.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.