Daniel Breaz, vechiul și noul rector al Universității Alba Iulia

- Actualitate - februarie 7, 2024
Distribuie

Poate vă întrebați ce mai face Daniel Breaz, fost ministru al Educației, fost ministru al Culturii, actualmente rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Ei bine, luni, 5 februarie 2024, prof. univ. dr. Daniel Breaz a candidat de unul singur și, ce să vezi, a câștigat un nou mandat de rector al UAB: al patrulea mandat.

Conform Biroului Electoral al UAB, la vot s-au prezentat 156 de persoane din cele 173 cu drept de vot.

Rezultatul alegerilor: 135 voturi Pentru, respectiv 17 voturi anulate și 2 voturi albe (adică nu s-a pus ștampila pe buletinul de vot).

Vechiul și noul rector a câștigat cu 86,53% din intențiile de vot.

În vârstă de 49 de ani, Daniel Breaz (n. 23 martie 1975) este rectourul UAB din ianuarie 2012, când avea 37 de ani !

Felicitări ! La mai multe ! Mandate !

Activitatea politică…

Din punct de vedere politic, Daniel Breaz a trecut pe la PSD, PRO România, Alianța Pentru Patrie, ajungând așa cum e firesc în PNL.

În perioada 2016-2020 a fost senator… PSD.

În perioada 20 noiembrie 2018 – 2 august 2019 a fost ministru al Culturii, asigurând și un scurt mandat interimar la Ministerul Educației.

În acest timp, rectorul clujean pledează pentru maxim două mandate:

„Dacă am fi discutat aceste aspecte într-o manieră corectă, explicită, ne-am fi putut întreba: «Care este modelul de care ar putea beneficia România în acest moment?»

După mine, ar fi fost modelul cu două mandate și cu termene limitate. Fiindcă noi avem la nivelul țării și la nivelul instituțiilor tendința de a concentra puterea”, a explicat rectorul Universității din Cluj-Napoca, Daniel David. (conform Monitorului de Cluj: Mandatele rectorilor. Daniel David: „La UBB poți fi rector două mandate, indiferent că te-ai suspendat sau le-ai întrerupt”)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.