D-le Prefect, problemele județului Alba nu sunt legate NUMAI DE PANDEMIE!

- Administratie - ianuarie 8, 2021
alba
Distribuie

Este total deranjant modul în care în ultimele săptămâni Instituția Prefectului Județul Alba înțelege să relaționeze cu mass media și cu cei care încearcă să afle și alte informații în afară de problema pandemică reprezentată de noul coronavirus. Redacțiile noastre înțeleg faptul că această pandemie este de o importanță majoră și majoritatea știrilor din ultima perioadă se apleacă în mod deosebit asupra a tot ce înseamnă această criză sanitară, dar societatea românească este mai mult decât atât.

Este deja a doua sau a treia oară când solicităm informații din alte paliere ale societății noastre și din partea Prefecturii Alba primim doar un dezinteres simulat într-un profesionalism de suprafață.

Anul trecut, Direcția Silvică Alba prin șeful acestei instituții ne-a tratat cu sictir când am încercat să aflăm informații banale (câți brazi de Crăciun a pus în vânzare Direcția Silvică Alba). Am încercat să angajăm Prefectura Alba în acest demers banal, însă am fost îndrumați să facem o cerere în scris pe 544 și să o înaintăm instituției. Cum se cunoaște deja, termenul legal de răspuns la o astfel de solicitare este de 10 zile (respectiv 30 de zile pentru informații mai complexe). Cum era clar că nu mai are niciun rost întrucât ar fi trecut Crăciunul și știrea își pierdea din importanță, am apelat direct la minister, pentru a nu-i mai deranja pe funcționărașii din Prefectura Alba. Și răspunsul a venit urgent. Bașca faptul că actualul director s-a comportat ca un grof pe moșia (pardon, a se citi pădurile județului Alba)… Dar acesta este un subiect asupra căruia vom reveni în curând cu informații noi, multe dintre ele de natură penală…

Acum, în data de 5 ianuarie (marți) am mers personal la sediul Instituției Prefectului Județul Alba pe 2 teme de interes. Una dintre ele privind chiar calitatea aerului la nivelul Județului Alba și faptul că de mai bine de 60 de zile, județul Alba este singurul din țară care înregistrează o calitate proastă sau foarte proastă la toate cele 3 stații de măsurare din cadrul Sistemului național de monitorizare a calității aerului. Am înțeles că prefectul județului avea un program încărcat și am respectat acest lucru. Dar deși am lăsat un număr de telefon unde să fim contactați, se pare că vom fi sunați noi pe fix. Și fix când au chef să se și ocupe de caz… Un caz de importanță majoră pentru noi toți! Pentru că deși cu toții avem rude prin alte țări, un singur lucru nu vom putea importa niciodată: AERUL!

Domnule Prefect, cu un respect aproape “prefect” vă rugăm să începeți să fiți mult mai util! Încă așteptăm și acea analiză pentru județul Alba cu mult trâmbițatul sprijin HORECA fluturat de guvernul pe care (încă) îl reprezentați! Sau ne sunați pe fix și pentru acea informație?!

Florin Soare – un jurnalist…

Service camioane
Comments are closed.