Cugir: Autobuzele hibrid au putut fi văzute pentru prima dată pe străzile orașului

- Administratie - aprilie 27, 2023
Distribuie

Orașul Cugir a intrat în posesia celor 6 autobuze hibrid destinate transportului public local de călători. Astăzi a avut loc recepția autovehiculelor livrate de către Mercedes-Benz Trucks&Buses România, în baza contractului încheiat anul trecut. În valoare de 12.197.500 lei, acesta a inclus și livrarea sistemului de e-ticketing și a echipamentelor staționare.

Recepția a avut loc în prezența Primarului, Adrian Teban, care a testat noile autoturisme în calitate de călător. Timp de aproximativ o oră, cugirenii au avut posibilitatea să vadă pe străzile orașului 3 dintre cele 6 autobuze hibrid.

Potrivit edilului, autobuzele vor fi puse în circulație in această toamnă, odată cu finalizarea stațiilor și a străzilor cuprinse în rețeaua de transport public. „Este încă un pas pe care orașul Cugir îl face către modernizare și ne bucurăm că se concretizează obiectivele ambițioase pe care ni le-am fixat în urmă cu câțiva ani . Achiziționarea acestor 6 autobuze face parte din cel mai complex proiect pe care-l derulăm și care presupune modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport în comun, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și a pietonilor. Ne așteptăm ca cetățenii sa poată circula cu noile autobuze din această toamnă, odată cu finalizarea lucrărilor pe străzile cu transport public și a noilor stații de autobuz”

Cugirenii vor avea posibilitatea să circule cu autobuze care indeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, fiind echipate cu un sistem de propulsie hibrid. Vorbim de autobuze «Citaro-k», un model economic și ecologic, prietenos cu mediul și sigur pentru călători. Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători (23 scaune, 44 locuri în picioare), cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități. Este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către operator.

Cele 6 autobuze hibrid au fost achiziționate prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazată pe planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, aflat în plină derulare prin care se modernizează întreagă rețea de transport public.

Până în prezent sunt deja aproape finalizate străzile: I. Creangă, Rozelor, N. Bălcescu, Stadionului, I.B Deleanu, M. Viteazu, 1 Decembrie 1918, Tineretului, Al. Sahia, Griviței, R. Mic. Se lucrează la străzile Victoriei din Cugir și Principala din Vinerea.

La receptia celor 6 autobuze hibrid au mai participat Administratorului Public, Marius Jibotean, conducerea Biroului de Management a Proiectelor cu Finațare Europeană, Anamaria Haneș, Seful ADPP, Ioan Simu, iar societatea livratoare a fost reprezentată de Directorul de vânzări și marketing autobuze și autocare, Bogdan Eugen Aldea și de Expertul în achiziții, Roxana Cozma.

Primăria Orașului Cugir

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.