COMUNICAT: Implicarea Primăriei Alba Iulia pe tema clădirilor neîngrijite, care umbresc peisajul general, este obligatorie

- Politice - martie 9, 2021
Distribuie

Primăria Alba Iulia nu trebuie să uite de problema clădirilor vechi, dărăpănate și cu fațade sfărâmate de trecerea timpului, care umbresc peisajul general și creează o atmosferă gri. Astfel de imobile găsim inclusiv în Cetatea Alba Carolina și în centrul vechi. Aspectul municipiului este influențat și de modul în care arată fiecare locuință în parte.

Albaiulienii au demonstrat că sunt oameni gospodari și harnici care își îngrijesc proprietățile și le întrețin în mod corespunzător. Un procent infim de imobile, majoritatea nelocuite, afectează aspectul general al municipiului nostru, deoarece starea lor de degradare este vizibilă.

Pentru remedierea acestor situații, Primăria Alba Iulia trebuie să pună în aplicare prevederile Legii nr. 273 din 25 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002, privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale.

Potrivit legii, organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar-gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor judeţene, a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a operatorilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a celorlalte persoane fizice şi juridice.

Sunt puține cazuri în care buna gospodărire a imobilelor lipsește din cauza situației financiare precare. În astfel de cazuri primăria trebuie, prin consens, să găsească cele mai bune soluții, atât pentru proprietari, cât și pentru aspectul general. Majoritatea clădirilor care strică, însă, peisajul, au ajuns în această situație din cauza nepăsării și delăsării. Primăria Alba Iulia trebuie să identifice proprietarii acestor clădiri și să le pună în vedere obligativitatea respectării legislației. În caz contrar, imobilele vor arăta mai rău pe măsura trecerii timpului.

Discuțiile pe marginea acestor subiecte le-am început, cu ceilalți consilieri locali, în urmă cu câteva luni și vor continua până când vom găsi cele mai bune soluții pentru Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa este, însă, cel care trebuie să ia atitudine cât mai repede posibil și voi insista ca acest lucru să se întâmple!

Alin Stanciu,

Consilier local din partea PSD al municipiului Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.