Cine va fi senator din partea PNL Alba după demisia lui Sorin Ioan Bumb?

- Administratie - aprilie 25, 2023
Distribuie

Sorin Ioan Bumb a demisionat din funcția de senator de Alba, alegând poziția de membru al ANRE.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei este o instituție în care conducerea este numită politic.

În iulie 2022, presa atrăgea atenția că președintele ANRE Dumitru Chiriță (PSD) încasa 12.000 de euro lunar. În anul 2021, vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy (UDMR) a încasat 128.000 euro.

În aprilie 2023 în fruntea ANRE a fost numit George Niculescu (PNL), fost membru în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.

Comitetul de Reglementare din ANRE este compus din 7 persoane: George Niculescu (PNL) – președinte, Mircea Man (PNL) – vicepreședinte, Gabriel Andronache (PNL) – vicepreședinte, și patru membri: Iulian Iancu (PSD), Sorin Bumb (PNL), Valeriu Steriu (PSD), Cornelia sulger (PSD).

Cine va fi senator în locul lui Sorin Bumb?

La alegerile parlamentare din 2020, liberalii de Alba au câștigat un post de senator, primul pe lista PNL fiind Sorin bumb.

Pe lista PNL Alba pentru Senat, Sorin Bumb era urmat atunci de:

2.Claudiu Vasile Răcuci, născut 29 aprilie 1971, deputat în legislatura 2016-2020, astăzi secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării
3.Simone Albani Rochetti, 49 de ani, om de afaceri, astăzi consilier județean, fost viceprimar al municipiului Alba Iulia
4.Maria-Mirela Mocan, astăzi consilier județean în CJ Alba, fost consilier local în CL Arieșeni

Simone Albani pare favorit în cursa pentru postul de senator. În vârstă de 49 de ani, Albani este un om de afaceri din Bergamo, care s-a mutat în Alba Iulia în anul 1995. În 2000 a obținut cetățenia română, iar în 2007 a devenit membru PNL Alba.

După o lună în funcția de viceprimar (25 iunie-24 iulie 2012), Simone Albani a fost schimbat de o alianță politică formată din PDL și PP-DD, în urma manevrelor făcute de baronul pedelist de Alba Iulia, Mircea Hava.

Reamintim faptul că Alin Ignat a devenit deputat PNL de Alba după decesul (15 februarie 2022) fostului deputat Corneliu Olar.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.