Centenarul Încoronării pus în scenă în Raionul Ialoveni din Republica Moldova

- Educative - noiembrie 7, 2022
Distribuie

Încoronarea Regilor României Mari, Ferdinand şi Maria, momentul istoric de la 15 octombrie 1922, din Alba Iulia, celebrat în Cetatea Unirii după 100 de ani, a fost reconstituit sâmbătă, la Ialoveni, Republica Moldova, ca parte a schimburilor culturale din Parteneriatul încheiat în urmă cu zece ani între Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Raional Ialoveni.

În deschiderea spectacolului, copiii minunaţi ai Grădiniţei „Regina Maria” din Ialoveni, împreună cu cadrele didactice, au oferit un moment artistic pe cât de frumos, pe atât de emoţionant. Colegii noştri de la Muzeul Naţional al Unirii, împreună cu voluntari ce le sunt mereu alături, au spus, cu har şi măiestrie, povestea Încoronării, reeditând, astfel, unul dintre cele mai frumoase momente din istoria noastră.

Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Raional Ialoveni, alături de alţi membri din conducerea instituţiei şi de reprezentanţi al Consiliului Judeţean Alba şi ai Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, au depus flori la bustul Regelui Ferdinand, aflat în scuarul din vecinătatea Consiliului Raional Ialoveni.

Comunicat CJ Alba

Service camioane
Comments are closed.