Blaj: Restricții de circulație în centrul orașului cu ocazia târgului apicol „Sărbătoarea Mierii”

- Actualitate - martie 20, 2024
Distribuie

Parcarea autovehiculelor în Piața 1848 va fi interzisă începând joi după amiaza, iar circulația rutieră va fi oprită începând de vineri, 22 martie, până duminică, 24 martie, în Piața 1848 și pe străzile adiacente, cu ocazia desfășurării ediției a XIV-a a celui mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”.

Poliția Locală Blaj anunță că începând de joi, 21 martie, ora 17:00, vor fi blocate parcările din Piața 1848, locul în care se va desfășura, în weekend, „Sărbătoarea Mierii”. Acest lucru este necesar pentru a permite celor peste 150 de expozanți să-și instaleze tarabele și corturile cu produse.

Începând de vineri, 22 martie, ora 06:00, circulația rutieră va fi oprită în Piața 1848 și pe străzile adiacente, respectiv Mitropolit Ioan Vancea (de la intersecția cu strada Iuliu Maniu, zona Podului Vezii), Astra (până la Lupa Capitolina), Timotei Cipariu (de la intersecția cu Bulevardul Republicii) și Petru Pavel Aaron (până la intersecția cu strada Iuliu Maniu). Reluarea circulației rutiere pe aceste străzi se va face duminică, 24 martie, în cursul serii, estimează Poliția Locală Blaj.

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”, se va desfășura la finalul acestei săptămâni, în zilele de 23 și 24 martie 2024, în Piața 1848 din municipiul Blaj. Pe parcursul celor două zile, organizatorii au pregătit o mulțime de activități pentru toate vârstele. DJ Project & Ioana Ignat, Barbarossa Samba Group, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Trupa „Antheia Imperialis” și Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt doar o parte dintre momentele speciale cultural-artistice ale ediției a XIV-a a „Sărbătorii Mierii” de la Blaj.

Vor fi conferințe pe teme apicole, târg cu vânzare în aer liber, concerte de muzică populară și pentru tineret, activități stradale și ateliere dedicate copiilor, picturi pe față, concursuri pentru tineri, teatru de păpuși și sesiuni de zumba pentru cei mici!

Evenimentul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar și oferirea de informații apicultorilor, ca ramură importantă a agriculturii din România, prin sesiunile de comunicări și conferințe din cadrul târgului, dar și pentru a face schimburi de experiență cu Asociații Apicole din alte țări europene.

Ediția a XIV-a „Sărbătorii Mierii” este organizată de Compania Apidava, Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Programul complet al „Sărbătorii Mierii” poate fi consultat pe siteul https://sarbatoareamierii.ro/program/ (comunicat Primăria Municipiului Blaj)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.