Edilul Gheorghe Rotar mai vrea două mandate: Vreau să-mi închei activitatea ca primar al municipiului Blaj

- Administratie - februarie 23, 2024
Distribuie

Invitat în emisunea La ordinea zilei de la Radio HIT FM, primarul municipiului Blaj a spus că vrea încă 8 ani în fruntea urbei.

Va împlini 60 de ani pe 7 iunie 2024. Are un mandat de vice (2004-2008) și 4 de primar (2008-2024). Important lider PDL, a devenit liberal în momentul (în anul 2014) în care PDL s-a unit cu PNL.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar nu-și ascunde intențiile politice: „Candidez la al cincilea mandat, am anunțat, candidez pentru un nou mandat în 9 iunie. Eu așteptam pentru luna septembrie, dar am echipa mea de campanie, am convocat-o și am spus: schimbăm totul pe repede înainte.

Voi continua dacă oamenii mă votează. Dacă consideră că sunt persoana potrivită, oamenii mă votează. Lucrurile sunt foarte simple. Eu nu am emoții, nu am avut de la-nceput. Dacă nu am ce lucra. Deși am 60 de ani, deși timpul că am intrat în administrație, m-am deprofesionalizat, cum îi deprofesionalizează pe toți cei care lucrează…. la vârsta pe care o am, la energia pe care o am, nu mi-e frică să merg în privat sau să-mi continui ideile private pe care le aveam înainte”.

-Dacă dl Ion Dumitrel pleacă în Parlament, vă gândiți să candidați la șefia CJ Alba?
-Exlus. Acum 16 ani am făcut o convenție cu blăjenii, atâta timp cât mă votează blăjenii, nu candidez pentru altă funcție publică. Punct… Pot fi (candidat la CJ Alba) peste 4 ani, dacă nu mă votează primar acum.

Vreau să-mi termin activitatea mea, de altfel, dorința mea, este dacă sunt sănătos, și mai am determinarea de acum, vreau să continui încă două mandate. N-am ce să ascund… Vreau să-mi închei activitatea ca primar al municipiului Blaj.

Ar fi o încununare a unei activități de vis, ce mi-am dorit întotdeauna și ce am iubit să fac. Eu iubesc să fac administrație. Eu zi de zi nu fac altceva decât administrație. Eu de la 6 dimineața până la 9-10-11-12 seara fac doar administrație.

-O să-l susțineți pe urmașul dvs, așa cum predecesorul dvs, dl Băcilă, a făcut-o ?
Dacă suntem sănătoși în 2-3 ani, trebuie să ne gândim și la ce urmează. Eu personal vă spun că cu 4 ani înainte de-ami încheia activitatea, o să ies și o să spun persoana pe care o susțin și care cred că poate să continue dezvoltarea Blajului, ținînd cont de condițiile socio-economice-politice din momentul respectiv. Pentru că să știți de la mine, și în dezvoltarea asta, am avut vârfuri, am avut și platouri de dezvoltare, nu tot timpul am ținut-o numai într-un ritm super accelerat. E adevărat, în ultimii ani, venind fondurile structurale, venind și PNRR, suntem într-un vârf de vârf. De aceea și pronosticul meu de la alegerile locale: cel puțin 85-90 la sută din primarii de acuma vor fi realeși și nu mă refer numai la județul Alba. Și vă explic de ce… Sunt implicați în proiecte, toți au început proiecte, deja la unii să văd realizări, și atunci e normal ca oamenii să le dea girul. Nu mă refer la Blaj. Eu la Blaj nu am un contracandidat. Vor fi de la toate partidele, dar în acest moment eu nu am un contracandidat anunțat. Va fi poate peste două săptămâni, peste trei. Acum nu mai e timp… Peste două luni intrăm în campanie, pe 9 mai intrăm în campanie…

-De ce în ultimii anii s-a investit mult la Sebeș, Blaj, Aiud, dar Alba Iulia a fost uitată ?
-Nu cred că este un motiv politic.

Primarul Rotar se laudă cu sprijinul consilierilor locali: „În proporție de 95-98 la sută proiectele noastre sunt votate cu unanimitate. Este un singur consilier, de la PSD care nu votează proiectele legate de volei sau se abține. E opțiunea dânsului…

Eu cu blăjenii mei discutăm politică doar în campanie, în rest vorbim despre administrație”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.