Beniamin Todosiu, USR: În 2024, românii vor avea de ales între guvernarea spre un stat totalitarist sau o guvernare democratică și proeuropeană

- Din Judet - iunie 22, 2023
Distribuie

Guvernarea PNL-PSD îndepărtează tot mai mult România de valorile și principiile europene, transformând-o într-un stat totalitarist. Statul totalitarist este un regim politic în care guvernul exercită controlul absolut asupra vieții publice și private a cetățenilor, suprimând libertățile individuale și limitând sau eliminând complet opoziția politică. Asta face în prezent actuala coaliție PNL-PSD. Caracteristica definitorie a unui stat totalitarist este dominația absolută a partidului sau a liderului politic asupra tuturor aspectelor societății, inclusiv politică, economie, cultură, educație și mass-media. Într-un stat totalitarist, guvernul controlează și manipulează în mod activ societatea prin intermediul propagandei, cenzurii, supravegherii constante și represiunii violente împotriva oricăror forme de disidență sau opoziție.

România se regăsește tot mai puțin în valorile europene, deoarece corupția este în continuare prezentă în instituțiile publice, banul public este furat fără jenă, interesul politic este mai presus de interesul public, iar penalii și plagiatorii sunt ancorați în funcții publice, protejați de partidele din care fac parte. România reușește să surprindă Uniunea Europeană prin măsuri care lovesc statul de drept, slăbesc justiția și economia, creează diferențe între cetățeni sau favorizează infractorii.

Propaganda și manipularea informațiilor sunt folosite pentru a controla și forma opinia publică, iar sistemul judiciar este subordonat în totalitate puterii politice. O mare parte a presei este cumpărată prin bani publici pompați prin programe naționale „de conștientizare”, la care se adaugă bani plătiți la greu de partidele politice. Ultimele decizii ale instanțelor din România, cazul Hexifarma, cazul directorului UNIFARM, sau cazul primarului Piedone privind tragedia de la Colectiv, ridică mari semne de întrebare legate de „independența justiției”. Să nu mai vorbim despre cum a fost rezolvat cazul plagiatului președintelui PNL, specialul Nicolae Ciucă, o altă palmă dată justiției din România.

De partea cealaltă a scenei politice din România, USR, singurul partid de opoziție proeuropean din România, strânge rândurile pentru a forma acea alternativă reală și democratică la actuala coaliție toxică PNL-PSD. Nu este ușor, însă miza este una uriașă. Deja vedem haosul în care a aruncat țara actuala coaliție de guvernare; bugetul e în aer, inflația afectează populația vulnerabilă, fondurile publice sunt risipite pe pomeni electorale și pe așa-zise „proiecte de dezvoltare” prin care sunt asfaltate drumuri care duc de la nicăieri către nicăieri doar pentru a pompa bani în firmele de casă de unde își trag seva politicienii puterii. Încă 4 ani în ritmul acesta și România va deveni o „mică Ungarie”, marginalizată de Europa și vulnerabilă în fața oricărei crize care va apărea în viitor.

Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.