Avertizare de intensificări ale vântului și vijelii

- Actualitate - aprilie 2, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului și vijelii pentru intervalul 2 aprilie, ora 08.00 – 2 aprilie, ora 22.00.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1.600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

COD PORTOCALIU

De asemenea, există o avertizare Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului pentru intervalul 2 aprilie, ora 08.00 – 2 aprilie, ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.