ISU Alba: Avertisment privind riscul incendiilor de vegetație uscată

- Actualitate - aprilie 1, 2024
Distribuie

În ultimele ore, echipajele operative din subunitățile ISU Alba cât și Seviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență pentru limitarea propagării și stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube însemnate pe raza județului Alba.

Atenție!

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!

Transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!

Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.

Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.

Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.

Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.

Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.

STOP incendiilor de vegetație uscată ! (comunicat ISU Alba)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.