Autostrada A10: Un șofer recalcitrant a intrat într-o mașină a poliției rutiere pentru a-și recupera cu forța permisul de conducere

- Din Judet - ianuarie 21, 2023
Distribuie

Vineri, 20 ianuarie 2023, în jurul orei 16.00, pe Autostrada A10, pe sensul Turda – Sebeș, polițiștii de pe autostradă au identificat un șofer cu comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație.

După ce a fost raportat agresivitatea în trafic a unui șofer, mașina acestuia a fost oprită în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum și faptul că urmează să fie sancționat contravențional.

Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, conducătorul auto fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș, precizează site-ul de știri Info Trafic România.

Șoferul nu l-a ascultat pe polițist și a refuzat să rămână în autoturism său. Mai mult, șoferul recalcitrant a pătruns în mașina de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service.

Tânărul șofer a fost sancționat de două ori:

-în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, bărbatul a primit o amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile

-o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost sesizat pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Foto: Info Trafic România

Service camioane
Comments are closed.