Atenționare meteorologică de intensificări ale vântului

- Din Judet - martie 27, 2023
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă pentru intervalul 27 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27 spre 28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți (28 martie) și miercuri (29 martie) vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

De aseemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului pentru intervalulul 27 martie, ora 06.00 – 27 martie, ora 23.00.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1.700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Service camioane
Comments are closed.