Atenționare de precipitații și intensificări ale vântului

- Actualitate - ianuarie 3, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului pentru intervalul 3 ianuarie, ora 10.00 – 5 ianuarie, ora 10.00.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1.700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

De asemenea, în intervalul 3 ianuarie, ora 10.00 – 4 ianuarie, ora 22.00 vor cădea precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș).

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.