Vremea se schimbă: după Bobotează vine gerul

- Nationale - ianuarie 2, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că primele opt zile ale lunii ianuarie vor aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale, fiind urmate de o răcire semnificativă în a doua parte a lunii, pe întreg teritoriul țării. Această schimbare radicală este determinată de intrarea unui val de aer rece din Rusia și Scandinavia.

În intervalul până pe 8 ianuarie, temperaturile vor fi peste medie, iar regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zonele vestice și nord-vestice ale țării.

De la 8 la 15 ianuarie, se anunță temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit, cu cantități ușor excedentare de precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice și nord-estice.

În perioada 15-22 ianuarie, se anticipează o scădere ușoară a temperaturilor medii la nivel național și un regim pluviometric local excedentar în regiunile nord-vestice, apropiindu-se de normele sezoniere în restul țării.

Ultima săptămână a lunii, 22-29 ianuarie, va aduce temperaturi apropiate de mediile specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale.

Meteorologii avertizează că un val de aer rece provenind din Rusia și Scandinavia va aduce ninsori și temperaturi scăzute în unele zone ale țării, urmând să se resimtă treptat și în România. Această schimbare meteorologică este generată de o presiune ridicată în nordul și nord-vestul Europei, facilitând intrarea unei mase de aer arctic.

The post Vremea se schimbă: după Bobotează vine gerul first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.