Apel pentru salvarea a 21 de școli și grădinițe! PNL Alba vrea închiderea lor!

- Actualitate - ianuarie 10, 2024
Distribuie

Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, condus de Cornel Sandu și numit de #PNL, a emis un aviz negativ de funcționare pentru 21 de școli și grădinițe din județul Alba. Această decizie înseamnă că aceste unități de învățământ nu vor mai putea funcționa începând cu anul școlar 2024-2025.

În acest context, PSD Alba solicită Consiliului de Administrație al IȘJ Alba să anunțe public motivele pentru care aceste școli au primit aviz negativ. Acest lucru este necesar din respect pentru părinți, elevi, dascăli și comunitățile locale. #PSD Alba va face demersurile necesare pentru a ține școlile deschise.

De asemenea, #PSD Alba face apel #public către conducerea PNL Alba, conducerea IȘJ Alba și #ministrul_PNL al Educației să reanalizeze decizia întrucât închiderea acestor unități de învățământ va avea consecințe grave asupra elevilor!

O parte dintre unitățile de învățământ vizate de această decizie se află în zone izolate, unde serviciul de transport de persoane este aproape inexistent, iar infrastructura rutieră este deficitară. În plus, închiderea acestor instituții de învățământ va afecta comunitățile locale, determinând o scădere a calității vieții și o reducere a accesului la educație pentru copiii din aceste zone.

PSD Alba solicită, în consecință, conducerii PNL Alba să se revină asupra acestei decizii. Unitățile de învățământ care au primit aviz negativ sunt:

1.Grădinița cu Program Normal Ciumbrud
2.Școala Primara ”Înv. Aurel Nicola” Pătrușești (din Horea)
3.Școala Primară Dealu Lămașoi (din Albac)
4.Școala Primară După Pleșe (din Albac)
5.Grădinița cu Program Normal Cib
6.Grădinița cu Program Normal Glod
7.Școala Primară Glod
8.Școala Primară Cib
9.Școala Primară Mugești
10.Grădinița cu Program Normal Cărpiniș
11.Școala Primară Beța
12.Grădinița cu Program Normal Beța
13.Școala Primară Băgău
14.Grădinița cu Program Normal Gura Arieșului
15.Școala Primară Gherghe Pavelescu Purcăreți
16.Școala Primară Costești
17.Grădinița cu Program Normal Leorinț
18.Grădinița cu Program Normal Colțești
19.Școala Primară Mărgineni
20.Școala Primară Negrești
21.Școala Primară Luminești

Educația este un drept fundamental al fiecărui copil. Instituțiile și autoritățile conduse de #PNL trebuie să fie responsabile în asigurarea acestui drept pentru toți preșcolarii și elevii, indiferent de zona în care locuiesc.

Copiii din zonele izolate nu trebuie să fie privați de dreptul lor fundamental la educație! #PSD Alba militează pentru #șanse_egale de dezvoltare pentru toți tinerii din județul Alba!

PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.