Apel pentru redeschiderea Stadionului Cetate din Alba Iulia

- Administratie - februarie 8, 2024
Distribuie

PSD Alba Iulia face apel pentru redeschiderea Stadionului Cetate din Alba Iulia!

Stadionul Cetate, odinioară simbol al municipiului Alba Iulia și unul dintre puținele obiective în care albaiulienii pot face sport în aer liber, este închis pentru următoarele 3 luni de administrația condusă deficitar de Gabriel Pleșa, USR și PNL. Restricționarea accesului albaiulienilor pe pista de atletism se realizează în contextul înlocuirii gazonului de pe stadion. PSD face apel la Gabriel Pleșa, PNL și USR, să permită accesul albaiulienilor pe pista de atletism în timp ce se desfășoară aceste lucrări.

O perioadă de 3 luni este mult prea mare pentru închiderea Stadionului, dar și pentru înlocuirea unui gazon. Solicităm, pe această cale, explicații coerente privind aceste termene și care sunt motivele pentru care lucrările nu se pot desfășura dacă accesul albaiulienilor e permis pe pista de atletism. Este ca și cum, dacă renovezi o secție, închizi un spital întreg. Există soluții alternative care ar putea fi luate în considerare pentru a permite practicarea sportului în timpul lucrărilor.

În fiecare zi sunt zeci de albaiulieni care aleargă și fac sport pe stadionul Cetate. Într-o lună, vorbim de sute de oameni. Dacă Gabriel Pleșa ignoră mesajul PSD Alba Iulia, să respecte măcar dorințele albaiulienilor, să meargă pe Stadionul Cetate și să se convingă singur.

Suprafața pe care se aleargă e foarte importantă pentru protejarea sănătății, iar asfaltul e mult mai dur decât pista de atletism. De aceea, PSD Alba Iulia solicită PNL, USR și primarului Pleșa să reevalueze decizia de a închide stadionul luată în această săptămână.

Stadionul Cetate reprezintă o resursă valoroasă pentru comunitatea locală. Restricționarea accesului albaiulienilor pe pista de atletism în timpul lucrărilor de înlocuire a gazonului este o decizie care afectează negativ sute de albaiulieni. PSD Alba Iulia face un apel către Gabriel Pleșa, PNL și USR să permită accesul albaiulienilor pe pista de atletism în timpul acestor lucrări, astfel încât să se asigure continuitatea activităților sportive pentru locuitorii orașului”.

Sursa foto: CSM Unirea Alba Iulia

Florin Tomuța, președinte PSD Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.